- iF Dizaina balva piešķirta jaunākajiem Kia modeļiem – Sportage un Optima.
- Kia prestižo dizaina balvu saņem septīto gadu pēc kārtas.

Kia Motors prestižā dizaina balvu un atzinību kolekcija tagad papildināta ar divām jaunām godalgām dizaina jomā. Abi Korejas zīmola jaunākie modeļi – kompaktais krosovers Kia Sportage un sedans Kia Optima – saņēmuši prestižās iF Dizaina balvas. Vienlaikus tas nozīmē, ka 2016.gads ir septītais gads pēc kārtas, kad Kia zīmolam tiek piešķirta viena no kārotākajām ekspertu atzinībām dizaina nozarē.

Lai gan jaunākās paaudzes Kia Optima un Kia Sportage pārdošanā nonāks tikai 2016.gada pirmajā ceturksnī, šie modeļi jau saņēmuši prestižās iF Dizaina balvas Produktu kategorijā. Lai noteiktu uzvarētāju, neatkarīga žūrijas komisija vērtēja gan kopējo dizaina kvalitāti, gan tādus kritērijus kā inovācijas, ietekme uz vidi un drošība.

Stefens Kosts (Steffen Cost), Kia Motors Vācija vadošais direktors: “Mēs esam pagodināti pieņemt šos apbalvojumus, kas piešķirti Kia Sportage un Kia Optima modeļiem. Tie ir kā vēl viens apliecinājums mūsu dizaina komandas ieguldījumam, radot augstākās kvalitātes produktu. Jaunais Kia Sportage sevī iemieso atšķirīgu vizuālo informāciju, savukārt elegantais Optima sedans izceļ pilnīgi citas Kia dizaina iezīmes. Šie modeļi ir vieni no zīmola flagmaņiem, akcentējot arī ar dizainu saistītās pēdējo gadu pārvērtības Kia modeļu klāstā.”

Radot jaunākās paaudzes Sportage, Kia ir radījis inovatīvu kompakto krosoveru, kuru raksturo spēcīgs dizains. Tā pārveidotais salona dizains apvieno modernu eleganci, ko papildina augstas kvalitātes materiāli, un praktiskumu, piedāvājot īpašniekiem jaunākās paaudzes komforta, savienojamības un drošības tehnoloģijas. Pārskatītais un paplašinātais dzinēju klāsts nozīmē vēl lielāku efektivitāti un izcilu izpildījumu, vienlaikus uzlabojot arī braukšanas komfortu un vadāmību. Kia Sportage tagad pieejams arī ar ‘GT Line’ specifikāciju, kas būs ideālie piemērots tiem klientiem, kuri vēlas vēl dinamiskāku braukšanas pieredzi. GT Line modeļi piedāvā arī standarta Sportage modelim raksturīgās praktiskās kvalitātes, tomēr to ievērojami izceļ sportiskais izskats un piedāvātā braukšanas pieredze.

Dinamisks izskats un spēcīgs dizains raksturo arī jauno Kia Optima sedanu, kas kļuva par Kia dizaina pārvērtību vēstnesi, nonākot pārdošanā 2010.gadā. Jaunais modelis saglabājis modeļa dinamisko izskatu, kas ļāvis Kia Optima kļūt par vienu no zīmola vispārdotākajiem modeļiem, papildinot to ar moderniem virsbūves elementiem, asām dizaina līnijām. Garais un smalkais siluets padara to vēl pamanāmāku uz ceļa. Optima piedāvā ietilpīgu salonu, kurā izmantoti augstākās kvalitātes materiāli, jaunākās paaudzes tehnoloģijas un autovadītāja atbalsta sistēmas, nodrošinot papildus komfortu, kā arī plašu dzinēju klāstu.

iF Dizaina balva
Kopš pirmās apbalvošanas ceremonijas 1953. gadā iF produktu dizaina balva tiek pasniegta ik gadu un ir viena no pasaulē nozīmīgākajām dizaina izcilības godalgām. Šī godalga ir cēlusies no “Die gute Industrieform” (Labs Industriālais Dizains) produktu šoviem, ko dibināja Hanovers Messe (Hannover Messe), un tagad tā ir viena no pasaules lielākajiem dizaina sacensībām.

iF produktu dizaina balva tiek pasniegta septiņās disciplīnās. 2016. gadā dalību pieteica uzņēmumi no 53 valstīm, iesniedzot 5 295 pieteikumus. Kia jaunākie modeļi saņēma atzinības kategorijā Automobiļi/ Transportlīdzekļi/ Velosipēdi.

Oficiālā 2016. gada iF produktu dizaina balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2016. gada 26. februārī Minhenes Radošās Biznesa Nedēļas laikā. Visi uzvarējušie produkti pirmo reizi tiks izstādīti jaunajā iF dizaina izstāžu centrā Hamburgā. Papildus tam uzvarētājus var aplūkot oficiālajā interneta vietnē www.ifdesign.de vai, izmantojot jauno iF dizaina aplikāciju viedtālruņiem.